PRESS INFO


Ukoliko želite da širem auditorijumu predstavite vaš bend ili samostalni autorski rad, Princip je odlično mesto za to. Snimili ste album, pesmu, spot, zakazazali koncert i imate potrebu da što više ljudi sazna za to... U tom slučaju, na pravoj ste adresi.Predstavljanje bendova ili samostalnih autora

Vaš bend je tek oformljen i još uvek nemate ništa snimljeno. Ili, napravili ste dužu pauzu i želite da se reaktivirate na medijskoj i muzičkoj sceni... Za početak, ne bi bilo loše da vas u kratkim crtama predstavimo publici kroz jedan članak. Kako bi on okvirno izgledao i šta bi otprilike sadržao?

Lična karta benda: Ko ste (ime benda); odakle dolazite; koji žanr (stil) najbolje opisuje vaš zvuk; kako i kad je nastao bend; u kojoj postavi trenutno svirate (mogu da se pobroje i bivši članovi, kao i bivši bendovi u kojima ste svirali); šta imate od snimljenog materijala (singlovi, spotovi, albumi), koji su značajniji nastupi u dosadašnjem postojanju benda; koje ideje i poruke prenose vaše pesme; koji su vam planovi za bližu i dalju budućnost... Naravno, ovo su samo neki osnovni podaci koje bismo voleli da dobijemo od vas, a ako želite da nešto dodate, nikakav problem. Što obimniji članak sastavimo, to bolje za vas.

Dve do tri fotografije benda (Ne postoji nikakav zahtev što se tiče kvaliteta fotki, dovoljno je da budu "jasno vidljive" i da su vaše vlasništvo; tj. da ih mi možemo slobodno koristiti sa ili bez potpisa njihovog autora)

Linkovi i adrese: Pod ovim se misli na stranice vašeg benda na internetu i društvenim mrežama (Facebook stranica, Twitter, YouTube kanal, zvanični sajt ukoliko imate, mejl ili telefon na koji vas organizatori ili izdavači mogu kontaktirati...) 

Sve dostaviti na naš mejl principfanzin@gmail.com ili redakcija@princip-fanzin.com i mi ćemo to u najskorije vreme obraditi i postaviti na sajt.


Vesti o izlasku albuma, pesama, spotova...

Živimo u brzom vremenu, muzičara i bendova je sve više, tako da ni mnogo veći mediji od Pincipa ne mogu da obuhvate sve aktuelnosti sa ogromne scene u balkanskom jezičkom podneblju. Budite svesni da vaš bend nije jedini i da to što ste nešto snimili i postavili na internet nije dovoljno da mediji sami uoče i ispromovišu na svojim stranama. Zato, ne sedite skrštenih ruku, slobodno nam se javite i obavestite o svemu aktuelnom što se dešava u vašem bendu.

Pod tim, ne podrazumevamo da nam samo zalepite link (od Jutjuba, na primer) u inboks i kažete: "Evo vam, napišite nešto o našem spotu, albumu". Nažalost, na taj način će vas svaki medij (pa i naš) ignorisati. Jer, kao što i vi svirate besplatno, tako je i većina samostalnih medija ovog tipa neprofitabilna i funkcioniše na volonterskom principu, pa nemaju nikakvu šansu da sve sami za svakog ponaosob urade. 

Zato, sarađujte sa nama. Slobodno, zatrpajte nam mejl gomilom informacija (od viška ne boli glava) i mi ćemo sve to ili makar jedan deo znati da iskoristimo. Pored "lične karte" ili biografije benda navedite gde ste snimali aktuelni album (spot, singl...), slobodno dajte reklamu i studiju, producentu, kamermanima i svim zaslužnim ljudima; zatim, kako su nastajale pojedine pesme; poneka anegdota uvek je dobrodošla; koji su vam dalji planovi; imate li zakazane koncerte gde ćete promovisati taj novitet; obratite se publici u nekoliko rečenica kako bi ta vest dobila i formu mini intervjua. Dodajte uz to i par fotografija, skrinšotova (ako je neki spot u pitanju), linkove gde možemo preslušati ili preuzeti album (pesmu, spot).

Sve dostaviti na naš mejl principfanzin@gmail.com ili redakcija@princip-fanzin.com i mi ćemo to u najskorije vreme obraditi i postaviti na sajt.


Najave za koncerte, festivale i druge događaje

Isto kao i za prethodno. Slanje linka za fb event na kome ne piše skoro ništa, neće se razmatrati. To je vrsta marketinga, na svakom portalu to je potpuno besplatna reklama za vaš koncert, tako da, sami morate (ili ne morate) da to napišete. Znači, kao i svaka vesti, i ova mora da odgovori na onih pet standardnih pitanja: Ko?, Kad? Gde? Zašto? Kako? Uz to, poželjna je jedna fotografija (plakat za svirku, fotka benda i sl.) i poneki kuriozitet koji će eventualno privući ljude na baš tu svirku. Na parimer: "Ovaj koncert organizujemo povodom jubileja 10 godina postojanja benda" ili "Na toj svirci publika će imati čast da čuje premijerno našu novu pesmu..." Jednom rečju, udarite mašti na volju (ok, to je više reči).

Sve dostaviti na naš mejl principfanzin@gmail.com ili redakcija@princip-fanzin.com i mi ćemo to u najskorije vreme obraditi i postaviti na sajt.


Recenzije albuma ili knjiga

Isključivo recenziramo albume (knjige) u fizičkom formatu. Nije nikakav hir, jednostavno, bendovi i izdavači nam dostavljaju albume na diskovima, pločama ili kasetama i oni imaju prioritet u odnosu na "onlajn" izdanja. 

Za eventualnu dostavu promo materijala, javiti se na mejl kako bismo vam dali boravišnu adresu zainteresovanog recenzenta za vaše izdanje.