Zbedem – EP Zbedem (recenzija)

07:54
Zbedem – "Zbedem" (EP)
Released 2015
Label: DIY
Genre: Punk / Rock
Review: V. Rašić
"Dal’ je bogom, il’ je zbogom, dal’ je bedem il’ je Zbedem..." uvodne su reči ovog EP-a, a na neki način i ocrtavaju celokupnu sliku o ovom mladom čačanskom bendu. Nit’ je pank, nit’ je rok, nit’ je metal, a opet je upravo sve to nabrojano, samo pažljivo sklopljeno u jednu celinu. 

Album otvara „Intro“, koji počinje pankerskim rifovima, a završava se metalskim delom koji predstavlja sjajnu podlogu za skakanje i hedbengovanje dok ne iščašiš vrat. Sledeća stvar se zove „Kupi mi voz“, i osim dobrog teksta, krasi je džamperski ritam, a onda i pankerski kraj, koji je u suprotnosti sa celom pesmom, ali se tako sjajno uklapa i pravi celinu. Treća pesma, meni omiljena, zove se „Mir je iluzija“. Tekst je sjajan, a najbolji deo je definitivno bridž pri kraju pesme, urađen u totalno hardkor fazonu, koji su uspeli da uglave u celokupnu kombinaciju raznih žanrova koje provlače u svojoj muzici. „Voodoo Lutka“ je stvar koja zatvara ovaj EP i to radi na sjajan način, kombinujući sve prethodno navedene žanrove sa hip-hopom (taman kad ste pomislili da ne mogu da vas iznenade). 

Na kraju ostaju utisci – Ovaj EP ima četiri pevljive stvari koje lako ulaze u uho, tekstove koji nisu tako bukvalni kao što na prvi pogled izgledaju i specificno pevanje koje daje završni pečat na, sa muzičke strane, jako zanimljivo i raznovrsno prvo izdanje ovog benda.

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »

3 коментара

Write коментара
Анониман
13. новембар 2015. 19:03 delete

ako je tekst dobar, ja sam sveti sava...

Reply
avatar
Анониман
14. новембар 2015. 12:17 delete

Uskliknimo s ljubavljuuu...

Reply
avatar